El teu blog de Linux en català

Es tensen les relacions entre Google i Mozilla

firefox-logoSembla que la publicació de Chrome per part de Google ha esdevingut un punt d’inflexió entre les relacions entre Google i Mozilla. De fet, John Lilly, cap executiu de Mozilla, ha descrit les relacions actuals amb Google “cordials”, complicades, però, des de la publicació de Chrome al setembre.

Tenint en compte que al 2007 el 88% (uns 60 milions de dòlars) dels ingressos de Mozilla proveniren de Google, no és d’estranyar que la situació actual siga una mica estranya amb Chrome al mercat dels navegadors. Tot i així, en John Lilly explica que tampoc és un fet excepcional que una companyia competisca amb diferents productes a un mateix mercat.

Lilly també afirma que la cooperació amb Google es basa en el fet que les cerques són una part fonamental a la xarxa, i és Google qui ara ofereix el millor servei en aquest camp. Per descomptat, ha estat un colp baix “eliminar” el Firefox com a navegador recomanat al paquet d’aplicacions de Google per a Windows.

Cal tindre en compte que una de les raons per les quals Google inverteix en Mozilla és perquè Mozilla inclou el cercador de Google como motor per defecte i com a pàgina d’inici. Mentre la quota de mercat del Firefox es mantinga, Google continuarà interessat en invertir en Mozilla, malgrat el fet que Mozilla no té moltes alternatives a triar com a cercador per defecte ja que Google és, sens cap mena de dubte, el millor (tant de bo wikia millore ràpid!).

  • Ruig on 23 de desembre de 2008 at 09:00

  Reply

  Chrome no és un mal navegador (l’he provat a Windows), però encara li falta madurar. Per altra banda és una llàstima perquè em sembla que tots coincidim que la seva existència als únics a qui convenia era als de Google.

 1. Reply

  Estic d’acord amb Ruig, el Chrome no és mal navegador però encara falta molt per arribar a la qualitat del Firefox.

  Tot això de les relacions… bé, poden estar millor o pitjor, però mentre el Firefox seguisca sent utilitzar com fins ara Google continuarà invertint en ell. Ara bé, si el Chrome millora el que ha de millorar i comença a “menjar-se” clients del Firefox em sembla que Google deixarà Firefox i apostarà pel Chrome únicament.

  • cortsenc on 23 de desembre de 2008 at 17:29

  Reply

  Crec que és un problema que casi un 90% dels ingressos de Mozilla vinguin de Google. I en qualsevol cas, haurien de tenir un pla de viabilitat per si Google es cansa d’invertir-hi, ja que el darrer cop que vaig mirar-me l’estructura i el pressupost de la fundació Mozilla el vaig trobar massa exagerat.

 2. Reply

  Jo penso que el Chrome és una navegador molt potent actualment, sobretot a l’hora de processar Javascript. En aquest aspecte és més potent que Firefox.

  Mozilla té marge de maniobra, perqué el Firefox té una comunitat d’adeptes força gran, però no és pot adormir.

  Respecte a les tensions entre Mozilla i Google, ho trobo lògic. Des de la sortida de Chrome s’han convertit en competidors.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.