El teu blog de Linux en català

Marble

Marble és un programa lliure que molts pensareu que és bàsicament com el Google Earth. Efectivament, Marble és més o menys això, amb algunes característiques de més i altres de menys.

Està programat amb biblioteques Qt4 (millor per a entorns KDE) i amb ell es pot consultar el mapa geogràfic del món de diverses en diversos modes incloent, per exemple, un mode que mostra el mapa geogràfic del món a l’any 1689.

Un dels avantatges que té el Marble davant el Google Earth és que Marble no requereix acceleració gràfica per funcionar. Per altra part, està en continu desenvolupament i ja s’ha aconseguit suport de mapes en línia gràcies a OpenStreetMap. Amb això, Marble pot interpretar fitxers kml, que són els que fa servir el Google Earth/Google Maps.

Marble es troba gairebé als tots els repositoris de les distribucions que facen servir KDE4. Només cal que cerqueu el paquet del mateix nom amb el vostre gestor de paquets i podreu instal·lar-lo sense problemes (tant a KDE com a GNOME).

marble11 marble2

Deixa un comentari

Your email address will not be published.