El teu blog de Linux en català

Apunts d'instal·lació del Debian GNU/Linux "lenny" a un Acer Aspire 1660

Voldria deixar constància de quatre ajustos fets en instal·lar la branca en proves del Debian, nom en clau lenny, en un ordinador portàtil força antic, una cafetera Acer de la sèrie Aspire, número 1660 (Mononucli P4@2,8GHz, 512MB, sense cap suport inalàmbric de sèrie).

El lenny ens vé per defecte amb el nucli 2.6.28. Si no compileu el nucli ajustant-lo a les vostres necessitats (vegeu menuconfig), haureu de deshabilitar l’APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) en l’engegada, ja que el xipset de control de les interrupcions d’aquest ordinador no és trobat per l’APIC:

MP-BIOS BUG 8254 timer not connected

Solució: als paràmetres d’entrada del nucli, substituiu

kernel  /vmlinuz-2.6.26-1-686 root=/dev/hda4 ro quiet

per

kernel  /vmlinuz-2.6.26-1-686 root=/dev/hda4 ro quiet noapic

D’aquesta manera aconseguireu reduïr molt el temps d’engegada. Atenció: en segons quines arquitectures derivades d’x86 això pot provocar penjades durant l’engegada. Us recomano que proveu primer de reiniciar l’ordinador i editar temporalment l’entrada del GRUB (pitjeu la tecla e sobre l’entrada principal del menú dues vegades per a editar-la, i afegiu-hi noapic al final).

A l’inici del primer runlevel, aquest nucli s’adona del fabricant del l’ordinador i intenta engegar el mòdul acer-wmi per a networking. Però com que no troba res endollat, perd encara més temps

acer-wmi: No or unsupported WMI interface, unable to load

Afegiu aquest mòdul a la llista negra:

echo 'blacklist acer-wmi' >> /etc/modprobe.d/blacklist

Una altra cosa que us recomano és que useu una partició ext2 separada per al punt de muntatge de /boot. Els sistemes de fitxers que no fan journaling van lleugerament més ràpid en execució, ja que no registren temps en memòria, i són menys corruptibles en petades del sistema. Li he donat 32MB.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.