El teu blog de Linux en català

OpenSUSE 11.1 ja és ací

Tot i que oficialment no es presentarà l’OpenSUSE 11.1 fins al 18 de desembre, ja es pot llegir a moltes webs que les imatges de cd i dvd ja estan disponibles per a la seua descàrrega.

Així que aprofitem per avançar-nos a la presentació oficial i comentar per sobre quines són les característiques principals que portarà aquesta versió. Bàsicament presenta les mateixes que Fedora 10: nucli 2.6.27, GNOME 2.24 i KDE 4.1 i l’OpenOffice.org 3.0.

És una llàstima que no s’haja pogut incloure per defecte KDE 4.2. Probablement això haguera aconseguit que molta més gent decidira migrar a l’OpenSUSE. Els desenvolupadors han habilitat un repositori per tal d’activar KDE 4.2, però ja és una cosa “extra”.

Cal destacar les millores gràfiques que s’han fet a l’instal·lador, a hores d’ara el que més bon aspecte presenta de totes les distribucions GNU/Linux (opinió personal, per descomptat). Per altra part, aquesta versió continua presentant un sistema de gestió de repositoris poc intuïtiu i lent (en comparació amb l’apt de debian, això també és una opinió personal).

Com a últim apunt, a Phoronix han provat diferents distribucions amb el nucli Intel Atom. El resultat ha estat que l’OpenSUSE 11.1 RC1 és la més lenta en molts dels casos.

opensuse opensuseinstaller

Deixa un comentari

Your email address will not be published.