El teu blog de Linux en català

Amarok 2.0 (per fi)

amarok-2_0_0-overview_1El món de la gestió de la música digital ha canviat molt des de el naixement de l’Amarok ara fa quatre anys i mig. La primera versió de l’Amarok va aconseguir una molt bona reputació gràcies a la innovació que va suposar.

Ara, gràcies a les noves possibilitats que suposa el KDE4, l’Amarok ha millorat i evolucionat en molts aspectes oferint un resultat molt original i que s’ix de l’aspecte general de la resta de reproductors de música (a vegades massa semblant a l’estructura de l’iTunes).

Després de dos anys de treball (2 anys!), avui per fi podem gaudir d’una nova i flamant versió de l’Amarok. El nombre de canvis respecte a la versió anterior és excessivament gran, gairebé podríem dir que s’ha reescrit gairebé de forma completa. Aquesta versió ens porta característiques molt interessants:

  • Una nova interfície completament redissenyada respecte a la versió 1.5
  • Integració amb Magnatune, Jamendo, MP3tunes, Last.fm i Shoutcast
  • Suport per a connectors
  • Per descomptat, s’ha migrat tot de KDE3 a KDE4, ara es fan servir les tecnologies Solid, Phonon i Plasma pròpies del KDE4

Els mateixos desenvolupadors comenten que Amarok 2.0 és un començament, i no un final. De fet, no totes les característiques de l’Amarok 1.4 s’han pogut migrar a la versió 2.0 i per tant caldrà esperar a les noves versions.

A més, tenint en compte que l’equip de desenvolupament del KDE està encara treballant en la migració de les biblioteques a Windows i Mac OSX, l’Amarok podrà ser executat aviat a aquests sistemes.

L’Amarok 2.0 ja està disponible en paquets precompilats per a diferents distribucions. Gaudiu-lo!

download

1 comment

    • Jacquard on 13 de desembre de 2008 at 18:42

    Reply

    hosti, o sóc jo, o la pàgina principal d’Amarok no es veu gens bé?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.