El teu blog de Linux en català

Google chrome en versió final

google-chromeGoogle s’ha donat pressa a treure la versió final de chrome, molta gent es pensava que aquest navegador seria una altra beta eterna més de google com gmail, docs, gtalk… Llàstima que no es donin la mateixa pressa a tenir un chrome per a linux, s’hem fa estrany que sent un projecte de programari lliure i en molts idiomes des del principi no es preocupessin també de que fos multiplataforma, i ara els hi està costant molt de fer-lo compatible.

Aquesta versió final arriba amb menor temps de càrrega, millora del motor de JavaScript V8 amb el qual es posa a l’altura de firefox en quant a temps de càrrega de web’s, també millora la gestió de marcadors fent més fàcil importar i exportar a més de classificar grans quantitats de marcadors.

Això d’aconseguir tant ràpid una versió final és degut a que tenen la intenció de establir acords amb amb preses muntadores per a que chrome vagi preinstal·lat en molts ordinadors, ja es veurà com reacciona Microsoft si això es converteix en una realitat.

A mi personalment em sembla bé que la gent hi vegi més enllà de Internet Explorer ja que després de la gran pujada i baixada de quota de chrome, va pujar la de firefox, però tampoc m’agrada com està fent les coses google últimament: tecnologies no disponibles en sistemes de 64 bits (google gears), moltes coses no disponibles per a GNU/linux (videoconferència per a Gtalk) i les que hi són estan poc cuidades (google earth)…

Descarrega Google chrome per a Windows

Deixa un comentari

Your email address will not be published.