El teu blog de Linux en català

ScribeFire, extensió firefox per editar entrades al bloc

ScribeFire és una extensió de firefox que ens permet crear articles per el nostre bloc o web, a través del mateix navegador, sense haver de connectar-se a la web i anar a la part d’administració per escriure un nou article. També ens permet redactar articles mentre consultem altres webs sobre el tema a escriure.

Scribefire és programari lliure, suporta WordPress, Drupal, entre molts dels altres gestors de continguts.

La configuració amb WordPress és molt senzilla. Sols haurem de seguir les instruccions de scribefire. Ens demanarà quin és el domini del bloc, triar el conector, i la contrasenya i usuari. Amb drupal s’ha d’activar el modul Blog API, i destacar quins tipus de node permetem editar remotament.

2 comments

 1. Reply

  Hola, PellRoja!

  N’has descrit els principals avantatges. Jo també afegiria que permet una gestió senzilla de les imatges i dels vídeos a inserir, i dels formats de text; tanmateix, noto a faltar les combinacions de tecla per als formats bàsics (Ctrl+I, Ctrl+B, etc; però això deu de ser difícil, tractant-se d’una extensió que treballa dins d’un altre programa).
  També permet gestionar les etiquetes o categories dels posts, els esborranys, modificar entrades anteriors.
  Si has de gestionar blogs sota diverses personalitat (ço és, signant els posts com a autors diferents), et caldrà crear una identitat diferent per al Firefox, una per cada autor, i amb això ho tindràs solucionat.
  Pots editar en mode html, en mode wisiguyg (mai recordo com s’escriu!), i també pots obtenir-ne una previsualització molt i molt exacta.

  Es nota molt que és una de les meves imprescindibles? 🙂

  Salut!

  • PellRoja on 10 de desembre de 2008 at 14:42

  Reply

  es nota es nota 😛 bona aportaci’o. realment no l-he pogut tocar gaire, pero li veig moltes avantatges. Quan pugui editare i amplio larticle.

  Per cert, has aconseguit crear un article i marcarli una data de publicacio? jo amb drupal i scribefire no he pogut.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.