El teu blog de Linux en català

Yellow Dog Linux 6.1, amb accés a la memòria RSX de la PS3

No sé quants de vosaltres teniu la PS3 i heu tractat d’instal·lar linux a dins. Certament és una tasca una mica enutjant i amb un resultat prou penós. El funcionament de linux a la PS3 no és bo.

Una de les principals causes d’això és que les actuals distribucions gnu/linux no han pogut tindre accés a certs components interns de la memòria, principalment a la memòria de vídeo.

Però això sembla que ha canviat. Terrasoft, que desenvolupa la distribució Yellow Dog Linux, ha publicat la versió 6.1 per a PS3 i sistemes PowerPC/Power5 d’IBM. Aquesta nova versió inclou actualitzacions del nucli, Firefox, OpenOffice i del Cell SDK entre d’altres, a més d’una nova eina per configurar la xarxa sense fils.

Tot i així, la millora més interessant és que per primera vegada es pot accedir a la memòria de vídeo del RSX de la PlayStation 3, de forma que es pot fer servir com a partició swap i accelerar així el funcionament del sistema molt notablement.

Com sempre, Terrasoft només allibera aquesta versió per a subscriptors en un principi. Però a partir del 3 de desembre ja es podran adquirir els dvds. En unes quatre setmanes serà possible descarregar la nova versió des dels servidors oficials.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.