El teu blog de Linux en català

Dissabte de recollida

I arribem a un nou dissabte, després d’una setmana on les principals protagonistes han estat les distribucions GNU/Linux, sobretot aquelles a les quals els queda poc per arribar a la versió final…

 • L’equip d’OpenSUSE ha presentat la cinquena beta de la propera versió 11, que eixirà el 18 de desembre (descarregueu-la!). També s’ha presentat la primera RC de Debian 5.0, que també es pot descarregar des d’ara mateix. També caldria parlar de la publicació d’Ultimate Edition, una distro basada en Ubuntu Intrepid i optimitzada per a processadors de 64bits (descarregue-la!). Per últim, Linux Mint també ha presentat la primera RC de la versió 6 i ja es pot descarregar.
 • Mozilla ha presentat dues noves revisions de Firefox 3 i Firefox 2. Concretament les versions són la 3.0.4 i 2.0.0.18. Els canvis són bàsicament correccions. No sé vosaltres, però conec a molta gent que des de linux no pot accedir a hotmail des del firefox.
 • AMD i NVIDIA han presentat nous controladors per a plataformes GNU/Linux per a les seues targetes gràfiques. Concretament, s’ha publicat la versió 8.11 dels controladors ATI Catalyst per a GNU/Linux i la versió 177.82 per a les targetes NVIDIA.
 • Quant a navegadors, Opera ha presentat una nova versió basada en Qt4 (millorant així la integració a escriptoris KDE i el seu aspecte en general). Per altra part, sembla que Google per fi es posarà les piles amb el desenvolupament de Chrome per a GNU/Linux.
 • Aquesta setmana també s’han presentat noves versions de dos dels reproductors lliures més coneguts: el Banshee i el Songbird. Concretament, el Banshee ha presentat la versió 1.4 que com a principal novetat té el port per a MacOSX. Del Songbird s’ha publicat la segona RC de la versió final (així que no queda res!!).
 • Per acabar, i com a cosa curiosa, us deixem amb un article on es fa una revisió de la història dels sistemes UNIX. El que té d’interessant, entre d’altres coses, és el gràfic del final on es pot veure l’evolució dels sistemes UNIX (a l’igual que ja vam poder veure l’evolució dels sistemes Linux).
  • Aljullu on 15 de novembre de 2008 at 10:44

  Reply

  Aquí un més que no li funciona el Hotmail amb el Firefox a l’Ubuntu. El més curiós és que els primers dies després del canvi si que em funcionava i ara ja no.

  Tot i això, per sort fa anys vaig migrar al Gmail i ara al compte del Hotmail només hi rebo correu brossa i algú que m’ho envia a la mateixa adreça del Messenger.

  • LitusMayol on 15 de novembre de 2008 at 11:37

  Reply

  Quan ma germana prova d’entrar al CalentMail tampoc li deixava si ho feia des de l’ordinador amb Ubuntu! ehhe

  Google… Ja es podrien haver espavilat abans!

  Gràcies pels resums dels dissabtes: són fantàstics! 😀 I felicitats pel canvi d’aspecte del Web, està molt i molt bé!

  • Pau on 15 de novembre de 2008 at 11:59

  Reply

  És possible que amb l’opera sí funcione. Proveu:
  http://www.opera.com

  • Joan on 15 de novembre de 2008 at 15:16

  Reply

  El problema amb el hotmail i el firefox només afecta al firefox que ve amb l’ubuntu i no el que descarreguem per la web. Per a sol·lucionar-ho només cal adreçar-se a l'<> de la barra d’adreces i cercar <>. Allí borrem el valor que apareix i reiniciem el navegador.

  Error o descuit intencionat?

  • Joan on 15 de novembre de 2008 at 15:18

  Reply

  Ostres!, no ha aparegut el que era important!

  Ens adrecem a about:config i cerquem general.useragent.vendor i en borrem el valor.

  • Pau on 15 de novembre de 2008 at 15:58

  Reply

  Ostis, doncs sí que és una putada això.

  • Arnau on 15 de novembre de 2008 at 16:33

  Reply

  Doncs mira tu que potser provo OpenSuse 11…!
  Després de tant temps amb .deb’s potser em passo a rpm’s (els meus inicis!)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.