El teu blog de Linux en català

Canvis

Com podreu comprovar, hem (he) canviat el tema de la web. Encara s’han de fer algunes modificacions, però considere que ja es troba preparat. Una de les principals raons del canvi ha estat que l’anterior tema tenia un full css molt antiquat i no permetia l’ús de ginys, o les llistes ordenades, o la col·locació de les imatges en diferents llocs o… moltes coses.

En definitiva, vaig descobrir el tema defusion, que té un css compatible 100% i s’actualitza sovint, li vaig fer un parell de modificacions (ample flexible, canvi de colors, etc.) i finalment tenim el que esteu veient. Així, quan fem l’actualització a WordPress 2.7, estarem preparats!.

Per altra part, a partir d’ara hi haurà un canvi que no sé si serà o no important. Una vegada acabada la carrera, he decidit anar a Irlanda per un període de temps encara indefinit. Demà marxe. No sé com de sovint podré continuar publicant articles, tot dependrà de la connexió a internet (si tinc, o no tinc).

Tot i així, tinc clar que SomGNU és una web que vull mantindre i que no pense abandonar, per moltes raons, però principalment perquè és el meu granet de sorra per fomentar el català i el programari lliure.

Aquest nadal farem dos anys. I durant aquest temps he tractat de trobar gent que col·laborara amb nosaltres. Per ací han passat molts companys que han publicat (i alguns continuen publicant), però és d’entendre que aquestes coses sempre són complicades i requereixen molt de temps i regularitat, i no tot el món pot (o no tot el món vol, ja que cada u té els seus projectes). Tot i així, cal agrair les col·laboracions de tots aquells que han passat per ací, i els que encara participen activament (gràcies Aniol i Álvaro!).

Ja sé que això pareix una carta d’acomiadament o de cloenda, però no ho és pas. Simplement, a vegades, està bé eixir de la formalitat d’estar parlant sempre de coses tècniques. L’altre dia, la meua professora d’anglès m’estava corregint alguns articles que he fet en anglès, i em va dir directament: “les construccions estan ben fetes, però no entenc que s’està dient ací” (per culpa del vocabulari, és clar).

En definitiva, demà publicaré el típic recull i a partir de despús-demà… ja vorem.

Salut!

Visca el programari!!! … (lliure!)

  • Aljullu on 14 de novembre de 2008 at 18:44

  Reply

  El canvi el trobo molt bo, si senyor. Només et repeteixo el que et vaig dir al fòrum: m’agradaria que tot quedés integrat, és a dir, que bloc, fòrum i wiki tinguessin la mateixa capçalera. M’imagino que això et portarà temps; només és un comentari per millorar 😉 Tota la resta m’agrada molt, cal dir que està molt bé això de poder estar registrats a SomGNU i que ens recordi el nom d’usuari i el web, també l’avatar ^^.

  Per acabar, no pateixis per la regularitat dels articles, sempre es fa el que es pot! L’altre dia et vaig escriure una notícia del Blender 2.48, la vas rebre? Si tinc temps també m’agradaria fer un article sobre el Banshee 1.4 😀

  Ah, i als apunts del dissabte no t’oblidis de la segona RC del Songbird:
  http://blog.songbirdnest.com/2008/11/14/songbird-10-release-candidate-2-is-available-for-testing/

  Salut, moltes gràcies per la feina feta, i que vagi molt bé l’aventura per Irlanda!

  • Aljullu on 14 de novembre de 2008 at 18:47

  Reply

  PD: Trobo a faltar el nom de l’autor als articles. Es pot solucionar?

  Gràcies!

  • Pau on 14 de novembre de 2008 at 18:55

  Reply

  Ostis, és veritat!

  Sí, sí que es pot arreglar. D’això s’ocupa l’Álvaro!! jejej. Per cert, “t’he ascendit a autor”. Així no cal que els teus articles passen per revisió (no ho considere necessari).

  Salut!

  • aniol on 14 de novembre de 2008 at 19:17

  Reply

  Hosti, dos anys ja? Felicitats. 😀
  Va ser molt bona idea que fessis accessible la possibilitat de registrar-se per redactar (i publicar) articles sobre programari lliure a SomGNU. Sovint quan en publicava al meu blog la gent no se n’enterava de gaire del tema, en canvi a SomGNU qui hi entra ja n’entén prou com per ser-li útils els articles. A més, Google Analytics mostra pujades de visites des de SomGNU als blogs dels autors dels articles, quan aquests són publicats. XD

  D’aquí uns dies tenia pensat escriure un article sobre un programa gratuit (freeware) com a alternativa a Nero, que permet gravar fins i tot BlueRay i està en català. Això sí, només hi és per Windows.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.