El teu blog de Linux en català

Smile, el nou ManSlide

Algú se’n recorde de ManSlide? Era una aplicació molt senzilla per crear presentacions de fotos amb música. Amb ella, es podien editar les fotografies, afegir efectes i fer unes quantes coses més. En un principi va ser una aplicació molt famosa, però el seu funcionament no era molt bo.

El mateix autor ens presenta ara Smile, un programa que fa el mateix però “millor programat”. La interfície que feia servir ManSlide estava molt limitada al disseny que havia fet l’autor. Ara, fent servir Qt4, la cosa ha millorat molt i sembla un programa prou més professional.

Les característiques són les mateixes, però aquesta nova versió funciona a les mil meravelles. Afegir fotografies/imatges és ràpid i senzill, aplicar els efectes també ho és, es pot previsualitzar de forma directa i sense esperes.

Pense que ja es pot dir que aquest programa sí que serà un èxit. Encara s’han de millorar molts aspectes de la interfície per tal d’integrar-les millor amb KDE4. Però és la cosa més senzilla que he fet servir mai i, a més, funciona de forma eficient.

No dubteu en recomanar-la i provar-la vosaltres mateixos. Si considereu que el projecte paga la pena, no dubteu en fer alguna xicoteta donació.

La instal·lació és senzilla (no requereix cap instal·lació). Simplement heu de tindre instal·lats qt4, sox, mencoder, imagemagick i pot ser alguna llibreria més que ja us avisarà el programa quan l’executeu. És un tar.gz, a dins trobareu un fitxer anomenat “smile”, feu doble clic i ja està.

1 comment

    • amvd on 14 de novembre de 2008 at 21:24

    Reply

    Amb OpenSuse 11, i a través del gestor de programari del Yast, l’he instal·lat directament (fitxer .rpm). Les dependències s’han resolt automàticament.

    És veritat: la interfície té un aspecte fantàstic.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.