El teu blog de Linux en català

Evolució de l'ús de GNU/Linux

Ja fa uns mesos que no us presentem estadístiques d’ús de GNU/Linux. Realment no és que la cosa haja anat malament, sinó que més bé la cosa s’havia quedat estancada. Tot i així, però, sembla que finalment GNU/Linux arriba a la quota del 2% i es queda lleugerament a sobre (dades de l’W3Counter).

Segons les dades publicades els darrers mesos, l’evolució de l’ús de GNU/Linus ha estat la següent:

En un any i mig, l’ús de GNU/Linux ha passat d’un 1,32% a un 2,09% a l’octubre de 2008. Aquesta darrera xifra ha estat la més alta des que l’W3Counter publica les seues estadístiques. Per descomptat, hi ha molts fronts que han estat causa d’aquest increment, un dels més importants la venda d’ordinadors amb GNU/Linux preinstal·lat.

Caldrà veure si es pot mantindre aquesta quota per sobre del 2% durant els pròxims mesos.

2 comments

  • CarlesMayol on 6 de novembre de 2008 at 08:58

  Reply

  Interessant.

  Si els ordinadors amb GNU/Linux la gent els compra: bé. Però si no el desinstal·la: millor!

  A veure quin dia trobem amb facilitat a les botigues ordinadors sense OS, o tenir nosaltres la possibilitat d’escollir quin volem.

  Aquestes dades són les típiques que ens fan ser optimistes! Si! Doncs endavant! hehe

  • Pauet on 6 de novembre de 2008 at 21:14

  Reply

  Bona noticia però cal posar-la en perspectiva, les dades del W3Counter pròpiament només diuen el que literalment son, nombre de visites rebudes en una mostra de llocs detectades com a procedents d’un ordinador amb Gnu Linux.
  Les dates suggereixin una tendència però no demostren res pel que fa a l’us de Linux ni de cap altre sistema operatiu, no compleixen criteris de validesa estadística, caldria un estudi molt més complet (visites casa per casa en una mostra suficientment gran i triada aleatòriament).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.