El teu blog de Linux en català

Instal·lar OpenOffice.org 3.0 a Ubuntu

Més d’un s’haurà preguntat com “actualitzar” l’OpenOffice.org a la versió 3.0 a Ubuntu Hardy (que porta la versió 2.4.1 instal·lada). Doncs bé, ací teniu com fer-ho:

1. Aneu a la pàgina de descàrrega i seleccioneu el de la secció Linux DEB.

2. Haureu de descomprimir el fitxer (per exemple a l’escriptori). Tenint en compte que OpenOffice.org és un programa molt complexe que consta de 47 paquets, la forma més fàcil d’instal·lar-ho serà mitjançant la terminal. Per tant, una vegada descomprimit el fitxer, obriu la terminal i executeu (si ho heu descomprimit a l’escriptori):
sudo dpkg -i ~/Escriptori/OOO300_m9_native_packed-1_en-US.9358/DEBS/*.deb

3. Si us agrada l’OOo 3.0, podeu eliminar la versió anterior. Tingueu en compte que això eliminarà el paquet “ubuntu-desktop”, necessari per a quan actualitzeu a una nova versió d’Ubuntu.

sudo apt-get remove openoffice.org openoffice.org-base openoffice.org-base-core openoffice.org-calc openoffice.org-common openoffice.org-core openoffice.org-draw openoffice.org-evolution openoffice.org-filter-mobiledev openoffice.org-gnome openoffice.org-gtk openoffice.org-help-en-us openoffice.org-impress openoffice.org-java-common openoffice.org-l10n-common openoffice.org-l10n-en-gb openoffice.org-l10n-en-za openoffice.org-math openoffice.org-style-human openoffice.org-writer

4. Per afegir les entrades d’OOo 3.0 als menús, cal instal·lar un altre paquet:
sudo dpkg -i ~/Desktop/OOO300_m9_native_packed-1_en-US.9358/DEBS/desktop-integration/openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9354_all.deb

5. En el cas que vulgueu actualitzar l’Ubuntu a una nova versió, caldrà primer desinstal·lar l’OOo 3.0 i tornar a instal·lar el paquet ubuntu-desktop. Per tant:

sudo apt-get remove ooobasis3.0-base ooobasis3.0-binfilter ooobasis3.0-calc ooobasis3.0-core01 ooobasis3.0-core02 ooobasis3.0-core03 ooobasis3.0-core04 ooobasis3.0-core05 ooobasis3.0-core06 ooobasis3.0-core07 ooobasis3.0-draw ooobasis3.0-en-us ooobasis3.0-en-us-base ooobasis3.0-en-us-binfilter ooobasis3.0-en-us-calc ooobasis3.0-en-us-draw ooobasis3.0-en-us-help ooobasis3.0-en-us-impress ooobasis3.0-en-us-math ooobasis3.0-en-us-res ooobasis3.0-en-us-writer ooobasis3.0-gnome-integration ooobasis3.0-graphicfilter ooobasis3.0-images ooobasis3.0-impress ooobasis3.0-javafilter ooobasis3.0-kde-integration ooobasis3.0-math ooobasis3.0-onlineupdate ooobasis3.0-ooofonts ooobasis3.0-ooolinguistic ooobasis3.0-pyuno ooobasis3.0-testtool ooobasis3.0-writer ooobasis3.0-xsltfilter openoffice.org3 openoffice.org3-base openoffice.org3-calc openoffice.org3-dict-en openoffice.org3-dict-es openoffice.org3-dict-fr openoffice.org3-draw openoffice.org3-en-us openoffice.org3-impress openoffice.org3-math openoffice.org3-writer openoffice.org-ure

I ara instal·leu ubuntu-desktop:
sudo apt-get install ubuntu-desktop

A partir d’aquest moment ja podreu fer l’actualització a la nova versió d’ubuntu (la propera és la Intrepid Ibex, per a finals d’octubre). Crec que paga la pena esperar.

1 comment

    • roine on 15 d'octubre de 2008 at 21:52

    Reply

    Que tothom faci el que vulgui (faltaria més), però potser millor esperar 3 setmanes i ja el tindrem en català.

    Que vagi de gust.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.