El teu blog de Linux en català

Sweet Home 3D 1.4

El passat dia 7 d’octubre es va publicar la versió 1.4 del programa lliure Sweet Home 3D. Es tracta d’una aplicació d’assistència per a interioristes: amb ella es pot anar situant, sobre un plànol en dues dimensions, tot el mobiliari amb què tinguem pensat decorar un pis; i, alhora, es va veient com quedaria d’un mode una mica més realista, en tres dimensions, a través d’un quadre separat a la part inferior de la finestra.

Sweet Home 3D es pot distribuir segons el que indiquen els termes de la llicència GPL de GNU i està fet en Java, la qual cosa permet als seus programadors publicar versions per a GNU/Linux, Windows (des de 98 fins a Vista) i Mac OS. Una de les principals novetats d’aquesta versió 1.4 és que la vista en tres dimensions es pot exportar en format obj, la qual cosa genera un fitxer que es pot obrir en molts programes de modelatge 3D, entre ells el popular 3D Studio Max o el Blender, que també és programari lliure.

A la pàgina web del projecte, a part de completa documentació sobre el programa en diferents idiomes, hi ha a dia d’avui 119 models 3D d’objectes que s’ha comprovat que es poden importar a Sweet Home 3D, a més d’enllaços a pàgines on es poden trobar altres models també compatibles.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.