El teu blog de Linux en català

VirtualBox 2.0

A finals d’agost, Sun va publicar una nova revisió de VirtualBox, la 1.6.6. Una setmana més tard, s’ha presentat la versió 2.0 final, una curiosa estratègia, sembla que la 1.6.6 era simplement una preparació per a la 2.0, o potser no volen obligar la gent a actualitzar-se a la 2.0 i han presentat correccions per a la 1.6.4 (que era la darrera publicada).

Les principals característiques d’aquesta nova versió són:

 • Suport per a clients de 64bits (a amfitrions de 64bits)
 • La interfície ha passat de Qt3 a Qt4 (i queda molt bé)
 • Alerta sobre si hi ha noves versions
 • Suport per a imatges de disc VHD
 • Correcció d’errors

La resta de canvis afecten sobretot a sistemes MacOS, Solaris i d’altres. De fet, aquesta nova versió sembla ser un avenç important en el suport per a Mac (tot i que Mac no és un sistema al qual es virtualitze en excès).

A més, aquesta versió ha inclòs una versió nativa de la interfície per a Leopard. Això és una mica estrany ja que Qt4 s’integra perfectament a MacOSX. Quines seran les raons?.

Per acabar, comprovareu que la versió no està del tot traduïda. Fins ara, des de la secció de traduccions, ens enviaven correus comentant les dates d’eixida de noves versions. Durant l’estiu no hem rebut cap avís i aquesta versió s’ha quedat sense traduir al català (la part bàsica sí, però s’han quedat moltes coses en anglès). Les nostres disculpes…

  • Marc B. on 5 de setembre de 2008 at 21:57

  Reply

  Doncs si la 2 no està completament en català, aleshores a Softcatalà mantindrem la versió:

  http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:VirtualBox

  La 1.6.6 està completament en català?

  D’altra banda si ens aviseu a través de la fitxa de noves versions, podrem actualitzar-ne la informació (arribem on arribem…). També us podríem donar permissos d’edició a El Rebost per a què editèssiu directament la fita (sou gent de fiar 😉 )

  • Pau on 5 de setembre de 2008 at 23:33

  Reply

  Sí, la 1.6.6 està completament en català. El problema ha estat que a la 2.0 han migrat a Qt4 i moltes de les cadenes no s’han migrat.

  Em sembla bé això d’avisar-vos o editar-ho nosaltres mateixos. Com que vas comentar que necessitàveu a gent, si vols podem ocupar-nos nosaltres d’actualitzar (at least) l’entrada del VirtualBox (i més endavant anem ampliant :))

  • Rafel on 6 de setembre de 2008 at 01:09

  Reply

  A mi la versió 2 més enllà del català em va com el cul, aixina de clar. Es queda tot penjat i no em deixa ni muntar una maquineta tan xicoteta com Small Linux(q per a mi és un joguetet molt curiós). I això comptant q no em deixava apagar el PC i ja durant la instal·lació es quedava pegat.

  • Pau on 6 de setembre de 2008 at 07:47

  Reply

  La versió 2?. Doncs jo l’estic fent servir i no he tingut cap problema…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.