El teu blog de Linux en català

Google Chrome

Un cop més google ens ha sorprès amb un nou producte, aquest cop ha estat un navegador, el va enunciar el dia 1 de setembre i el dia 2 ja teniem la primera beta per a windows.

Doncs, que podem dir. Aquest navegador, és bo, senzill, i una eina molt potent. Permet navegar ràpidament, sense problemes.

Les coses més sorprenents, i que m’han agradat, es que ja que no pots afegir complements, és que tot el que porta ja és suficient, pots seleccionar quin motor de cerca, de un llista o el pots afegir, l’idioma… La primera beta de google i tota la documentació està disponible en català, cosa d’agrair. Conserva els perfils de firefox i internet explorer, cosa que facilita el provar el navegador. A més disposa d’un petit menú on podem observar les pestanyes, un cercador del Historial i els Marcadors.

En l’AcidTest3 ens ha sorprès amb un 78 de 100, superant a firefox i deixant en ridícul als navegadors de microsoft, això és una bona noticia per als programadors web ja que no hauran de fer un esforç extra per a que les seves webs es vegin bé, encara que amb el motor que fa servir chrome Safari va a arribar al 100 de 100, espero que google hi arribi.

En quan a consum de memòria ens hem trobat que fa un porcés per a cada domini que visitem, al final sumant els processos consumeix si fa no fa com el firefox 3, i consumeix molt menys que el IE8. 

També és interessant veure que separa en tres colors la barra de direccions, per a diferenciar el protocol, del domini i del directori dins del domini.

Jo animo a tothom que el provi i que no pensi en substituir el seu navegador actual sinó que pensi en fer-lo servir per a les eines de google, ja que es impressionant a la velocitat que navega per les pàgines de google,  esperem que segueixin millorant aquest navegador i que el tinguem aviat a linux.

 

Pàgina inicial de chrome

Poc després de que Google tregués chrome, Microsoft ha dit que presentarà una denúncia contra google per monopolista i que estudiarà com google enllaça a chrome amb els seus serveis, lúnic que m’ha sortit quan ho he llegit ha estat una riallada, pobrets auquests de Redmon estan acollonits.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.