El teu blog de Linux en català

Google anuncia la publicació del seu propi navegador: Google Chrome

[Actualització] Google Chrome ja es pot descarregar per a Windows, els de Softcatalà ja ho han preparat. Trobareu l’enllaç al final de la notícia.

Google ha anuncia al seu bloc la immenent publicació de la primera beta per a Windows de Google Chrome, una navegador web desenvolupat sobre components per una part del Webkit d’Apple (que està basat en el motor KHTML del Konqueror) i, per altra part, del Firefox de Mozilla.

Google Chrome serà programari lliure. La presentació és curiosa, amb un còmic de 38 pàgines fet per Scott McCloud s’expliquen les característiques bàsiques entre les quals es poden trobar un intèrpret de JavaScript anomenat V8, pestanyes en diferents processos (de forma que si un lloc web provoca una fallida, només afectarà a la pestanya en concret i no a les altres, a més d’alliberar memòria cada vegada que es tanque una pestanya).

També inclourà un sistema d’autocompletat de la barra d’adreces anomenat omnibox, a l’igual que el firefox, però que no només cerca a les pàgines visitades, sinó que també cerca al web. Una altra característica interessant serà el mode incògnit de navegació (característica que han afegit a l’Explorer 8 i que no trigaran a afegir al Firefox i un speed dial de l’estil de l’Opera.

Google Chrome es presentarà amb versió per a Windows, i aviat es podran provar també les versions per a GNU/Linux i MacOS.

Curiós anunci després de conèixer la renovació de l’acord de Google amb la Fundació Mozilla justament ahir i el fet que Microsoft presentara la beta de l’Explorer 8 fa un parell de dies. Sens dubte aquesta és una notícia que ens ha sobtat a tots, no pel fet que no fora possible, sinó més bé perquè potser ja pensàvem que Google s’esperaria o que no ho faria d’amagat.

Caldria preguntar-se ara si podria passar el mateix amb aquell sistema operatiu de Google del qual es va parlar tant…

  • Roger on 2 de setembre de 2008 at 09:14

  Reply

  T’hem fet un enllaç a la nostra noticia sobre el tema:

  http://www.noticiestecnologia.com/2008/09/02/google-sorpren-tothom-i-anuncia-el-seu-navegador-chrome/

  La veritat es que jo em vaig espantar una mica, tot i que llegir que sera open source hem va tranquilitzar 🙂

  • edu on 2 de setembre de 2008 at 12:21

  Reply

  el roger està igual que jo. fins que no he llegit que seria de codi obert…
  a veure qui s’ho llegeix, però!

  • Pau on 2 de setembre de 2008 at 16:44

  Reply

  • Marc B. on 2 de setembre de 2008 at 22:40

  Reply

  Ja es pot descarregar des de Softcatalà:

  http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Google_Chrome

  • Pau on 2 de setembre de 2008 at 23:03

  Reply

  Gràcies!! Llàstima que no estiga la versió per a GNU/Linux. Esperarem.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.