El teu blog de Linux en català

Dues aplicacions xicotetes… útils, però

Hui voldríem recomanar-vos un parell d’aplicacions que no tenen res d’especial més enllà del fet que poden faccilitar-nos el treball diari amb GNU/Linux.

La primera aplicació és Gcolor2, és possible que alguns de vosaltres ja la conegueu. Aquesta aplicació permet obtindre el color de qualsevol “cosa” que aparega a la pantalla del nostre ordinador. És clar que altres aplicacions com The Gimp també poden fer la mateixa cosa, però quan un necessita agafar molts colors, desar-los a la memòria, etc., Gcolor2 és la millor solució.

Per altra part, una altra aplicació que no té res a veure: Gnac. És un convertidor de formats d’àudio que ens permet, gràcies al gstreamer, passar de qualsevol format a qualsevol altre (tots aquells que estiguen suportats pel gstreamer). Es pot trobar una aplicació molt semblant als repositoris de gairebé totes les distribucions: SoundConverter, que fa exactament el mateix (el problema que jo vaig tindre va ser que a Ubuntu això no funcionava). De fet, tots dos programes són… sospitosament pareguts. En fi, gaudiu-los.

1 comment

  • Rafel on 1 de setembre de 2008 at 12:25

  Reply

  Doncs jo use el SoundConverter a Ubuntu sense problemes, la veritat.
  I em faltava el codificador(no sé perquè encara posen encoder a molts llocs) d’MP3 i em va dir on podia descarregar-lo.
  Aixina és q mentres el SC em rutle, eixe em quede, q està al repositori :D.
  El GColor miraré com va.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.