El teu blog de Linux en català

GNU/Linux es recupera de la davallada d'abril

Com cada mes, fem un seguiment de les estadístiques d’ús de sistemes operatius a la xarxa. Com recordareu, el mes passat GNU/Linux va patir una significant davallada, després d’haver superat la barrera del 2%; per maig pareix ésser que s’estabilitza de nou la cosa pujant fins a l’1’95% mentre que Windows Vista segueix absorbint a ritme constant l’ús dels seus predecessors i situant-se al 7.69%.

Aquesta vegada és el sistema operatiu d’Apple que surt perjudicat a les dades publicades a W3Counter, minvant per segon mes consecutiu encara que no exageradament.

Pel que fa a navegadors, tant les darreres versions d’Internet Explorer com de Firefox segueixen creixent a poc a poc i fent-se amb el percentatge d’ús de les versions que els precedeixen. Emperò, la suma de les diferents versions de cadascun mostren una lleu davallada d’Internet Explorer, del 61.66% al 61.56%, i una també lleu pujada de Firefox, de 28.79% a 28.86%.

Com sempre podeu consultar la totalitat de les dades publicades així com dels mesos anteriors a la web de W3Counter.

3 comments

  • Aljullu on 7 de juny de 2008 at 08:21

  Reply

  Ara ja fa un any que aquest compatdor està en marxa i és interessant veure com GNU/Linux ha passat de 1,26% a 1,95%. És a dir, que la tendència a l’alça és indiscutible.

  • edu on 7 de juny de 2008 at 12:06

  Reply

  i quant a navegadors, recordeu que aviat serà el Download Day del Firefox:
  http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord

  • Roger on 8 de juny de 2008 at 12:54

  Reply

  Home, la veritat es que jo havia intentat posar-me Linux des de fa 5 anys i era impossible. Ara, es bufar i fer ampolles.

  De 1’25, a 1’95 % vol dir quasi el doble… Som quasi 1 de cada 50, això ja no es ser antisocial.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.