El teu blog de Linux en català

Google Gadgets

Des de fa uns dies s’ha fet molt de ressò la notícia sobre els Google Gadgets per a GNU/Linux. Bàsicament són el mateix que els ja coneguts screenlets, és a dir, mini-aplicacions de l’escriptori que, en molts dels casos, no tenen una gran utilitat.

Entre els anomenats gadgets o, en català, ginys, es poden trobar calendaris, aplicacions d’informació del sistema, cercadors, traductors, imatges de la Terra, la Lluna i el Sistema Solar, jocs (com el PacMan, el Mario Bros, shot’em up’s, de cotxes, etc.).

A aquesta pàgina es troben les instruccions per instal·lar-lo a qualsevol distribució. Qui tingueu Ubuntu esteu de sort ja que s’han habilitat uns repositoris per a aquest programa que són els següents:
deb http://ppa.launchpad.net/googlegadgets/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/googlegadgets/ubuntu hardy main

Per instal·lar-lo:
sudo apt-get install google-gadgets

Després només caldrà que executeu l’ordre:
ggl-gtk #si feu servir GNOME
ggl-qt #si feu servir KDE

Hi ha un bon grapat de ginys, és possible que algun us interesse. També, ja que esteu, podeu provar a instal·lar els screenlets (el paquet té el mateix nom).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.