El teu blog de Linux en català

Big Buck Bunny, el segon curt oficial de Blender

El 2006 va sortir a la llum Elephants Dream, el primer curt de la història generat totalment per ordinador i amb programari lliure. El cap de producció era Ton Roosendaal, líder de la Fundació Blender i principal desenvolupador del Blender.

Entre el programari utilitzat, a part del Blender, hi havia programes tan coneguts com el GIMP i CinePaint,  en la post-producció; Gnome i KDE, com a entorns d’escriptori; i Ubuntu com a distribució. Tots complien una condició: eren programari lliure (excepte Reaktor i Mac OS X, que van ser necessaris en algun moment de la producció), amb això es volia demostrar, que el programari lliure era tan vàlid i suficient com el programari privatiu per a l’edició 3D i la producció de curts.

Imatge d'Elephants Dream

Actualment podem veure Elephants Dream des de molts llocs i en múltiples idiomes (tot i que no en català), també ens el podem descarregar (fins i tot en HD).

Es tracta d’una aventura fantàstica on l’Emo i en Progg es veuen immersos en un món que canvia segons els seus pensament. Mentre en Progg adopta una actitud d’interès i curiositat, el jove Emo es mostra avorrit i desconeix el que succeeix realment. Tot acaba amb una baralla entre els dos.

Capçalera Big Buck Bunny

Doncs dos anys després, la Fundació Blender torna a la càrrega amb Big Buck Bunny, un curt de temàtica totalment diferent: narra la història d’un conill gegant víctima de les riotes d’uns altres tres animals.

És el resultat d’una feina de set mesos, aquest cop obra del Blender Institute, una divisió de la Fundació Blender encarragada del desenvolupament de pel·lícules i videojocs lliures amb programari lliure. També ens la podem descarregar (en HD o qualitat normal) o veure-la en línia.

I és que juntament amb Big Buck Bunny, llançada ahir per Internet, es preveu treure, també, un videojoc lliure, anomenat Apricot i que tindrà els mateixos personatges.

Ambdues pel·lícules s’han finançat gràcies a sponsors i a la prevenda de DVD i CD. Els continguts es troben sota la llicència Creative Commons Attribution License.

3 comments

  • Víctor on 1 de juny de 2008 at 12:22

  Reply

  És senzillament espectacular el resultat O_o

  Ara, si ja es fa difícil aconseguir llibertat en el món de la música, més difícil encara serà aconseguir-ne en el món del cinema perquè senzillament el temps a invertir-hi deu ser elevadíssim i la gent no deu estar per això…

 1. Reply

  Us ho recomano d’allò més veure-la des de http://www

  i amb pantalla completa, la qualitat és brutal! 😀

  I la pel·lícula ben divertida i molt ben feta! ;D

  • aniol on 1 de juny de 2008 at 13:02

  Reply

  Estic esperant la d’Iron Sky:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Sky

Deixa un comentari

Your email address will not be published.