El teu blog de Linux en català

Com instal·lar Firefox 3 RC1 a Ubuntu Hardy

Tot i la publicació de la primera candidata a versió final, la Firefox 3 RC1, als repositoris d’Ubuntu Hardy es continua amb la versió Beta5. Mentre que no afegisquen la RC als repositoris oficials, podeu provar amb diferent alternatives.

Podem o bé descarregar-la des de la pàgina oficial i fer servir l’executable (mètode brut) o bé afegir un nou repositori on es troba la nova versió (als comentaris ens indiquen que sembla que algú ha tingut problemes amb aquest repositori, jo ho he fet servir i tot ha funcionat perfectament).

Nosaltres ens ocuparem ací de la part del repositori. Així que heu d’editar el fitxer /etc/apt/sources.list i afegir el següent repositori:
deb http://ppa.launchpad.net/fta/ubuntu hardy main

Després només caldrà actualitzar el llistat de repositoris i actualitzar el sistema:
sudo aptitude update
sudo aptitude dist-upgrade

Així ja tindreu la darrera versió del firefox instal·lada al vostre sistema. Per cert, sembla que Firefox 3 es publicarà amb un problema prou seriòs que només afecta a GNU/Linux. I és que fa servir fsync en excès i això en sistemes de fitxers amb journaling no és bo des del punt de vista del rendiment (això també passa, per exemple, amb l’amarok).

3 comments

  • jodufi on 22 de maig de 2008 at 19:01

  Reply

  Una altra opció serà esperar uns dies que aquesta s’afegeixi als repositoris oficials i s’actualitzi automàticament.

  També he llegit que el repositori que recomanes ha donat alguns problemes.

  Es veu que encara no han actualitzat la versió dels repositoris perquè s’està celebrant la Ubuntu Developer Summit per a decidir què hi haurà a la Intrepid Ibex, on hi ha els programadors reunits.

  • Pau on 22 de maig de 2008 at 19:33

  Reply

  Ummm, gràcies per l’apunt. Personalment he fet servir el repositori i no he tingut cap problema (per això ho he recomanat). Tot i així, com bé dius, en uns dies el posaran ells mateixos.

  SaluT!

  • albertjh on 22 de maig de 2008 at 19:38

  Reply

  Gracias! instalando….

Deixa un comentari

Your email address will not be published.