El teu blog de Linux en català

Nova versió de VirtualBox

Fa una setmana es va publicar una nova versió de VirtualBox, la 1.6, programari de virtualització multiplataforma que l’any passat va alliberar el seu codi i que, des d’aleshores, porta un desenvolupament frenètic, i és de suposar que més encara després d’haver estat adquirit per Sun MicroSystems.

La nova versió té un nombre elevat de canvis i millores. Entre elles cal destacar que ara es pot instal·lar a MacOSX i Solaris, millores al suport de discs durs SATA, s’ha millorat la compatibilitat amb el LinuxAdditions i el suport USB, i tot un seguit d’altres millores generals que podeu veure al llistat de canvis.

Al número 34 de Linux Magazine [[Virtudes de lo virtual]] van fer una comparativa entre diferents solucions per a la virtualització i la que millor parada va eixir va ser precisament VirtualBox davant d’altres alternatives de pagament com VMWare o el mateix Parallels.

La traducció al català la mantenim des de SomGNU, així que si el proveu i veieu fallades, no dubteu en informar-nos. Més avall us deixem l’enllaç per a la descàrrega (han preparat paquets per a totes les distribucions).

3 comments

  • Marc B. on 12 de maig de 2008 at 18:54

  Reply

  L’he posat a l’Ubuntu ara mateix. La traducció al català està disponible a totes les plataformes?

  • Marc B. on 12 de maig de 2008 at 22:42

  Reply

  Cal dir que a Ubuntu 8.04 fer que al VirtualBox funcioni l’USB i les carpetes compartides és una petita odissea (i unes quantes hores). I copiar màquines virtuals tampoc és evident.

  Com a mínim es pot instal·lar, a diferència del VMWare, però cal dir que VMWare a Windows està a MOLTA distància en facilitat d’instal·lació i ús.

  • Pau on 13 de maig de 2008 at 08:32

  Reply

  La traducció sí que es troba disponible a totes les plataformes. Forma part interna del programa, no cal instal·lar res ni fer cap volta.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.