El teu blog de Linux en català

GDM face browser, cares al GDM

Allò que anomenem GDM és el gestor d’entrada per defecte que fan servir els sistemes amb GNOME, allà on hem d’introduir el nom d’usuari i contrasenya (els de KDE fan servir KDM, tot i que des d’un i des de l’altre es pot entrar a una sessió de GNOME o KDE sense problemes).

Com ja sabeu, a la finestra d’entrada d’usuaris del Windows es pot veure la foto o l’imatge que l’usuari haja triat. A GNU/Linux això es pot aconseguir segons el tema de GDM que es tinga instal·lat (això ho podeu veure a la secció corresponent a gnome-look).

Sembla que a les properes versions d’Ubuntu s’inclourà un sistema d’aquest tipus, tot i que una mica més avançat: es tracta d’afegir animacions inclús fent servir OpenGL per navegar entre les fotos dels diferents usuaris.

Les idees són vàries i encara no estan implementades, però li donarien un canvi d’aspecte i funcionament interessant a la finestra d’entrada. Per exemple:

http://people.ubuntu.com/~mmueller/face-browser-3.pnghttp://people.ubuntu.com/~mmueller/arrow-right.pnghttp://people.ubuntu.com/~mmueller/face-browser-6.pnghttp://people.ubuntu.com/~mmueller/arrow-right.pnghttp://people.ubuntu.com/~mmueller/face-browser-9.png

El projecte té una pàgina dedicada al wiki d’Ubuntu on es poden veure les diferents idees d’implementació i també una pàgina pròpia del creador on es poden anar seguint les novetats. El que no queda clar és si existeix una versió de prova o encara es troba en procés d’implementació.

No obstant, ja són molts qui des de fa un temps demanen millores al GDM, sobretot quant a la integració amb Compiz (per tal que els efectes, intros i demés no siguen tan brusques).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.