El teu blog de Linux en català

Jamendo, encara no el coneixeu?

Qui tingueu el Rythmbox o l’Amarok teniu una opció molt bona per a descobrir nous grups, descarregar els seus discs lliurement i, si us agraden, fer-los una donació (el que vulgueu).

Es tracta de Jamendo, una comunitat creada al voltant de la música lliure on els artistes van decidir pujar de bades la seua música i permetre al públic descarregar-la lliurement.

Amb Rythmbox podeu provar-ho i veureu com n’és de senzill. Amb la darrera versió s’ha afegit suport per a Jamendo i Magnatune (un altre que és de l’estil). Amb el programa obert, podreu veure a la barra lateral, a sota de la biblioteca de música, el Jamendo i el Magnatune.

Si feu clic al Jamendo, eixirà una finestra on s’explica una mica en què consisteix. Mentrestant s’estarà descarregant el llistat de cançons. Una vegada descarregat, tindreu un llistat amb unes 60000 cançons de tots els gèneres que podreu sentir només fent clic sobre elles.

És una reproducció en línia, és a dir, l’àlbum no es descarrega al disc dur. Ara bé, si premeu amb el botó dret tindreu vàries opcions de les quals les més importants són la de descarregar l’àlbum i la de fer una donacó al grup. Així de senzill.

Si feu clic a descarregar l’àlbum, s’obrirà el firefox per a descarregar el fitxer .torrent que conté l’àlbum. Si feu clic a fer una donació, ens portarà a la pàgina de l’artista a Jamendo i des d’allà podrem fer la donació.

Aquest és un sistema molt més just en tots els aspectes: podem escoltar lliurement les cançons, podem compartir-les i podem fer una donació directament a l’artista. No és aquest el sistema que tots demanem?. A més, la qualitat dels grups pot ser molt bona (és clar que hi ha de tot).

Per cert, tot i que el sistema no és el mateix, quant al tema de música lliure, tenim una gran pàgina en català (tot i que encara en desenvolupament) sobre aquest tipus de música i des d’on podem descarregar cançons de diferents grups en català: Música Lliure.

3 comments

  • Raül on 11 de maig de 2008 at 09:02

  Reply

  L’Amarok també té una manera d’escoltar o descarregar directament la música de Jamendo? L’he buscat una estona i no l’he trobat.

  • Pau on 11 de maig de 2008 at 09:32

  Reply

  L’amarok 2 sí que la té. És possible que hi haja una extensió per a l’amarok 1.x, tot i que l’he cercat però no l’he trobada… 🙁

  • Francesc Vilches on 11 de maig de 2008 at 23:18

  Reply

  Jejeje……m’ha fet gracia veure un programa que vaig traduir i que és força útil.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.