El teu blog de Linux en català

Puppy Linux 4.0

Puppy Linux és una distribució lleugera semblant a Damn Small Linux i enfocada a poder treballar amb equips de antics o de poca potència (treballa fins a ordinadors 486) oferint totes les eines bàsiques per aprofitar tots els recursos al màxim possible.

Després de la publicació de la versió 3.0 ara farà uns sis mesos, la versió 4.0 per fi s’ha publicat. Aquesta versió s’ha compilat des de cero fent servir el projecte-T2. S’ha deixat enrere GTK+ 1.x i Tcl/Tk i s’ha passat tot a GTK+ 2.x.

Aquesta nova versió amplia el suport per a maquinari incloent escàners i càmeres integrades. Quant a l’aspecte, Puppy Linux fa servir GNOME i JWM, i a aquesta nova versió els temes per defecte s’han revisat completament.

La particularitat de Puppy Linux en comparació a altres distros enfocades a aquest ús és que porta el kernel 2.6 i només ocupa uns 95Mb. En aquesta versió, a més de les actualitzacions de paquets com Glibc, gcc i gtk, també s’han inclòs paquets com el Pidgin, SeaMonkey, Isomaster i d’altres. Per altra part, també s’han endreçat una sèrie de canvis/millores dels scripts d’arrencada i aturada per tal de fer aquest procés més ràpid.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.