El teu blog de Linux en català

L'ús de GNU/Linux podria patir un fort increment

La xarxa és plena de suposicions: unes més optimistes i altres no tant. Des del grup de consulta Gartner es coneix que ho són molt perquè asseguren que GNU/Linux podria acabar l’any amb devers un 7.5% d’ús. Aquestes són les seues previsions; altres no tan agosarats, com l’empresa Hewlett-Packard, fan comptes que enguany l’ús d’escriptoris amb GNU/Linux passi ja per davant Mac OS.

Mentrestant, començam maig i aquesta situació d’optimisme esmentada no pareix reflectir-se en les dades estadístiques que proporciona mensualment W3Counter, que acaba de publicar les que fan referència al mes d’abril. Com sempre hem de tenir en compte que aquestes no són mai exactes però sí prou orientatives, i el mes passat l’ús de GNU/Linux a la xarxa va minvar fins a 1.89% després d’haver superat durant dos mesos la barrera del 2%.

I és així com està el trull: Windows Vista és l’únic que en surt beneficiat aquest mes. Pareix que la sortida d’Ubuntu 8.4 no s’ha fet valer en l’estadística de la mateixa manera que ho va fer la versió 7.10, o almanco encara no ha estat així. D’altra banda, pel que fa a navegadors el Firefox sí conserva el seu petit creixement habitual, ja per darrere d’Internet Explorer 7 que segueix absorbint usuaris de la seua versió precedent.

S’haurà de veure en acabar enguany si les previsions esmentades s’acosten a la realitat o bé són fruit d’una quimera i GNU/Linux continuarà en un segon pla gairebé insignificant al costat del monopoli que fins ara ha mantengut Windows.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.