El teu blog de Linux en català

Controla els teus processos efectivament amb htop

Molts de vosaltres segurament coneixereu el programa “Monitor del Sistema” que es troba en el menú del GNOME. Aquest permet controlar els processos que es duen a terme al teu computador així com el respectiu ús de la CPU i de la memòria RAM.

Potser tambè conèixereu el seu ànaleg per la terminal. El programa top, el qual ens mostra la mateixa informació en la terminal.

Ara bé, us proposo una versió molt millorada d’aquest programa. Aquest és diu htop i la seva instal·lació és senzilla.

sudo apt-get install htop

Aquest programa millora el seu predecessor en suportar el ratolí, diferents colors, presentar una informació més clara i gràficar, matar processos o modificar-ne la prioritat des d’un menú molt útil i suportar l’scroll mitjançant les tecles de curosor o de canviar pàgina. A més a més resulta molt més ràpid i no consumeix tans recursos com el seu anàleg gràfic.

A mi em serveix per veure quan un procès se’n va fora de control i m’ocupa una part desproporcionada de la CPU. Què el disfruteu amants de la consola 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.