El teu blog de Linux en català

Comparació entre Firefox 3 i Opera 9.50: ús de memòria

Un dels principals punts que s’han tingut en compte a l’hora de desenvolupar les noves versions tant de Safari, Opera com el Firefox ha estat l’ús de memòria, sobretot a aquest últim.

Opera sempre ha estat conegut per ser un navegador prou lleuger i eficient -una llàstima que siga codi privatiu-, tot i que potser li ha mancat la part de les extensions que tan famós ha fet al navegador de Mozilla.

A Avencius han fet un test de funcionament sobre el consum de memòria de l’Opera 9.50 i del Firefox 3 (tots dos en estat beta). El test ha constat de dos tipus de proves: una on s’han obert pàgines amb una quantitat important d’afegits que necessiten del flash i java i una altra amb pàgines més senzilles.

La prova s’ha fet sota Windows i amb un Intel Core 2 Q6600 @ 2.4 GHz amb 4 GB, DDR2-800, dos discs durs 500 GB Western Digital amb RAID-0 i una targeta gràfica NVIDIA GeForce 8800 GTX, 640 MB.

Els resultats quan només es tenia oberta una pestanya a pàgines on no es feia un ús excessiu dels plugins han estat els següents:

Si es fa la mateix prova, però amb pàgines que fa un ús importants dels plugins, el resultat és:

Sembla que les dades parlen per sí mateixes i que, com s’ha anat anunciant, realment el consum de memòria del Firefox 3 ha estat realment reduït de forma dràstica. Tot i així, a GNU/Linux continuem tenint un problema important: el plugin Flash moltes vegades fa la navegació insuportable (caldrà esperar què passa amb Gnash o si Adobe realment fa un port seriós del Flash a GNU).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.