El teu blog de Linux en català

eyeOS 1.6.0

EyeOS és un entorn d’escriptori de codi obert (i lliure) en format web. És un projecte iniciat l’agost del 2005, per un grup de joves programadors d’Olesa de Montserrat.

Per una part, existeix la possibilitat de provar-lo i fer-lo servir des del mateix servidor del projecte oficial. Però el que té d’especial aquest projecte és que EyeOS es pot descarregar i instal·lar-lo al nostre propi espai web de forma que dins del nostre domini la gent puga obtindre un escriptori virtual.

El sistema bàsic està proveït d’algunes aplicacions d’oficina i de GPI. Existeix, a més, una gran base de programes que es poden consultar i instal·lar des de eyeApps.org i al servidor públic.

El dia 25 es va presentar una nova versió amb nom en codi “Gala Sync” que inclou un nombre important de canvis, sobretot al punt de noves aplicacions incloses i eines d’administració a més d’altres millores a nivell intern.

Entre les novetats es pot trobar una eina de sincronització amb un ordinador local, arrossegar entre carpetes i grups, nous ginys i aplicacions com eyeFeeds (lector RSS), Text Editor (compatible amb diferents tipus de llenguatges de programació), eyeCode, eyeTetravex (joc matemàtic), calculadora i alguns jocs nous.

Amb aquesta versió, eyeOS sembla que farà més fàcil per a desenvolupadors programar millors aplicacions per al sistema.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.