El teu blog de Linux en català

OpenSUSE 11 beta

Dissabte es va publicar la versió beta d’OpenSUSE 11 que té com a principal novetat la inclusió del nucli 2.6.25 (cal dir que Ubuntu Hardy es quedarà amb la versió 2.6.24 i per tant sense el suport “complet” ext4 que dóna el 2.6.25).

Per descomptat, aquesta versió inclou les darreres versions de KDE 4 (la 4.0.3) així com el GNOME 2.22.1. Pel que comenten, a més, YAST passa a fer servir completament biblioteques de la plataforma de desenvolupament Qt4 (això, entre d’altres coses, proporciona un millor aspecte visual).

La gestió de paquets ha estat un punt important a millorar a aquesta versió i sembla que amb libzypp s’ha aconseguit millorar el rendiment i la rapidesa en aquest tipus de tasques. El canvi més vistós de tots, sens dubte i del qual ja us hem parlat abans, és l’instal·lador del sistema.

Encara queden errors que s’han de corregir: la imatge de 64bits no entra a un cd de 700Mb, l’instal·lador gtk no funciona, el livecd no s’inicia al VirtualBox, per exemple. Ja es poden descarregar les diferents ISO (us deixem a continuació l’enllaç) i informar dels errors que us trobeu.

os110beta1-kde3_thumb.jpg os110beta1-gnome_thumb.jpg

2 comments

  • Ruig on 21 d'abril de 2008 at 21:12

  Reply

  Pau, em sap greu ser tan pesat, però…

  BIBLIOTEQUES!!!! NO LLIBRERIES!

  😉

  En fi, pel que fa a la notícia, a veure si acaben de polir els errors, perquè això de que l’instal.lador gtk no funcioni bé sembla bastant gros per una beta. A veure com evoluciona.

  • Pau on 21 d'abril de 2008 at 21:27

  Reply

  No sé de què parles… 😛

  Gràcies tio… mira que ni havent estat dos mesos a Irlanda m’han servit per solucionar aquest fals amic. I és que allà a Dublín, quan em deien “Library” jo encara pensava en una llibreria…

  Mare meua!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.