El teu blog de Linux en català

Phatch, processant imatges per lots

Fa uns dies parlàvem al fòrum sobre quin programa es podria fer servir per canviar la mida a un gran nombre d’imatges. La solució final que vam trobar -i que no està gens malament- va ser fer servir el Gwenview.

Tot i així, existeixen programes a GNU/Linux que ja fan això. En aquest cas podem parlar de Phatch, un programa que ens permet processar imatges per lots: canviar la mida, rotar, canviar el nom, afegir marques d’aigua, arrodonir vores, afegir efectes, passar a mode de transparència i molt més.

Phatch és una eina fàcil de fer servir i prou intel·ligent, ja que permet crear llistes d’accions a executar i desar-les per a les següents vegades que el fem servir. A més, hi ha suport per a tot tipus de formats. Podeu trobar paquets per a Ubuntu.

2 comments

  • Pau Cabot on 29 de març de 2008 at 11:46

  Reply

  Dues coses:

  1. Crec que l’enllaç correcte per descarregar el deb és
  http://sd-2986.dedibox.fr/photobatch/download/package/phatch_0.1.bzr496-1_all.deb

  2. Per fer coses d’aquestes, a mi també me va molt bé una extensió del Konqueror anomenada Kim: http://bouveyron.free.fr/kim

  Bona feina!

  Pau.

  • Pau on 29 de març de 2008 at 19:32

  Reply

  Gràcies Pau, sembla que la versió ha canviat. El que he fet ha estat no posar l’enllaç directe, sinó l’enllaç al repositori.

  SAlut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.