El teu blog de Linux en català

Adobe Photoshop CS3 executat a GNU/Linux amb wine

Fa un temps ens vam assabentar que Google està “pagant” per tal que el Photoshop funcione a GNU/Linux.

Això passa, evidentment, per millorar el wine. També vam poder saber fa poc que la nova versió de wine havia millorat substancialment la compatibilitat amb alguns productes privatius (com ara el Photoshop).

Darrere d’això sempre hi ha un dilema: val la pena subvecionar projectes d’aquest tipus o és millor gastar els diners en projectes lliures amb finalitats “lliures”?. Ara la discussió no importa gaire, perquè hem de parlar de fets: s’ha aconseguit fer funcionar l’Adobe Photoshop CS3 a GNU/Linux amb wine.

Encara no està clar si funciona a la perfecció, però és interessant conèixer que ja funciona. A l’enllaç anterior també s’explica la recepta de com fer-ho funcionar. Jo, personalment, estic content amb The Gimp. Bé, però, com més sucre, més dolç. A mi m’agradaria que l’AutoCAD funcionara a GNU/Linux, no sé quant de temps hauré d’esperar.

2 comments

  • cabrerenc on 19 de març de 2008 at 00:12

  Reply

  Estic d’acord amb tu de que l’AutoCAD és la clau per a moltes empresses, però sota Windows ja dona problemes! No vull ni imaginar arrossegar motxilles i la manera com desconfigura les impressores a l’únic lloc on tot funciona com s’espera.

  • Pau on 19 de març de 2008 at 16:01

  Reply

  Doncs sí que és cert. Supose que en cas que tinguérem AutoCAD a GNU/Linux caldria mirar bé el tema de les impressions. Tot i així, mentre hi haguera la possibilitat de portar els plànols a qualsevol centre d’impressió… no crec que hi haguera problema.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.