El teu blog de Linux en català

Nova versió de GNOME, la 2.22

Una nova versió, una nova etapa de desenvolupament. La versió 2.22 de l’escriptori GNOME es va alliberar ahir mateix seguint la línia de sempre: pocs canvis però de molta utilitat, correcció d’errors -com sempre- i la inclusió d’alguns programes nous com Cheese (semblant al PhotoBooth de MacOSX per fer fotos amb la webcam).

A la part de noves característiques, s’ha inclòs l’agrupació de processos de còpia en una sola finestra (més semblant a com ja ho era a MacOSX). També tenim el rellotge internacional del qual ja us vam parlar ara fa un temps, noves opcions de personalització del teclat i del ratolí.

Important també és el canvi que s’ha produït a Totem, que ara té nous plugins per vídeos del YouTube i MythTV i un millor suport per a dvd’s. Per altra part, Evolution ara ha inclòs compatibilitat amb Google Calendar.

Altres canvis menors són per exemple la possibilitat de jugar partides en línia amb Chess, suport LZMA per a Nautilus, el visualitzador de documents és més ràpid i consumeix menys memòria i també el Keyring Manager s’ha reemplaçat completament per Seahorse.

Per altra part, ja sabem quin serà el calendari de publicació de GNOME 2.24 que eixirà al setembre. Distribucions com Foresight Linux (en fase beta) o Ubuntu (encara en fase alfa) ja han inclòs la nova versió de GNOME.

  • aniol on 15 de març de 2008 at 13:09

  Reply

  La capacitat d’utilitzar gràfics vectorials sortirà a la versió 3? O aviat ho tindrem a Gnome tal com KDE ja ho té.

  • Pau on 16 de març de 2008 at 02:28

  Reply

  Versió 3? Això encara és una llegenda… No tinc ni idea de com ho pensen fer. però algun dia caldrà un gran canvi.

  • aniol on 16 de març de 2008 at 13:35

  Reply

  jeje Val, així encara faltarà.

  • Pau on 17 de març de 2008 at 00:22

  Reply

  Bé, avui a barrapunto ha eixit una notícia sobre gtk+3.0. Si pots, mira-ho perquè sembla interessant.

  • aniol on 18 de març de 2008 at 09:59

  Reply

  No anomenen els gràfics vectorials, però sí que accepten que GTK 2.* està ja massa estancat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.