El teu blog de Linux en català

Provant Firefox Beta3 a GNU/Linux

Un dels “problemes” que els usuaris de GNU/Linux ens trobem a l’hora de provar les betes dels programes és que no sempre trobem binaris per a les nostres distribucions.

Un dels millors exemples, és el Firefox 3 beta. Per a Windows i Mac només cal descarregar-se l’executable i instal·lar-lo com si fora un programa normal. Per fer-ho a GNU/Linux realment no és complicat, però no és tan senzill com instal·lar-lo des dels repositoris.

Qualsevol distribució

Per instal·lar-la a GNU/Linux (qualsevol distribució), només cal anar a la pàgina de descàrregues del Firefox i descarregar la versió per a linux. L’hem de desempaquetar a un directori temporal a dins de la nostra carpeta personal.

Després, obrim una terminal, anem a dins del directori i per executar-lo només caldrà escriure (important que mantingueu l’espai entre ./ i firefox):
./ firefox &

A Ubuntu Gutsy

Només cal que activeu els repositoris corresponents. Heu d’anar a Sistema->Administració->Fonts de programari i a la pestanya d’actualitzacions activar les actualitzacions no suportades (backports). Tanqueu i s’actualitzaran automàticament els repositoris.

Després només heu d’anar al Synaptic i cercar “Firefox 3”. Instal·leu el primer que isca a la llista del resultats. Una vegada instal·lat el podreu trobar a Aplicacions->Internet->Firefox 3 Web Browser.

Podrem provar el firefox tranquil·lament. Això sí, caldrà tenir en compte un punt important, i és que el nou firefox farà servir la configuració del Firefox 2 que ja tenim -tot i així, la versió ja és prou estable i no passa res si la feu servir per defecte-. Per aquesta raó, serà millor abstenir-vos de fer modificacions als preferits, extensions i demés, no siga que després es perden dades (per estar segurs, sempre podeu fer una còpia del directori .mozilla que es troba entre els fitxers ocults de la vostra carpeta personal i que és on es desen totes les dades del vostre Firefox.

Voleu saber més sobre el Firefox 3 i les seues novetats?, al FirefoxCAT fan una anàlisi molt interessant.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.