El teu blog de Linux en català

Primeres dades del 2008 a W3Counter

Feia una bona estona que la web W3Counter no actualitzava les seves estadístiques quant a l’ús de sistemes operatius i navegadors a la xarxa. Aquests darrers dies ha publicat finalment les primeres dades d’enguany, corresponents a dia 31 de gener. Podeu consultar la taula d’estadístiques completa a la seva web.

taula-linuxs.png

Les estadístiques surten representades en tants per cent. Com veim, segueix en augment l’ús de GNU/Linux a la xarxa, sense un important increment. Recordem que durant tot l’any passat va anar pujant la seva presència a poc a poc gràcies a aquestes petites dècimes, fent que en un any hagi augmentat gairebé un 1% la seva presència.

La resta de sistemes operatius mostren canvis més significatius: Windows XP segueix la seva davallada progressiva cedint espai al seu hereu, però mantenint-se encara, amb escreix, com a sistema operatiu més emprat. Windows vista va guanyant els punts que l’XP perd. En darrer lloc tenim Mac OS X que ha experimentat una bona pujada i que pareix decidit a fer-se un lloc notable en la pugna dels sistemes operatius.

Quant als navegadors, el Firerox ha guanyat un punt i mig des de la darrera actualització de W3Counter, consolidant-se així com al navegador lliure més emprat i creixent encara per davant de l’IE 7, que va absorbint els punts que perd la seva versió 6.

  • Ferran on 20 de febrer de 2008 at 00:03

  Reply

  Arribarem al 3% a finals d’any? Jo crec que sí. Potser fins i tot al 4%. Que segueixi el bon ritme!

  • Aljullu on 20 de febrer de 2008 at 21:24

  Reply

  Quina il·lusió que hagin tornat a actualitzar les dades!

  Ara ho poso a FirefoxCAT, gràcies per seguir sempre atents, ja no seguia aquest comptador…

  • PellRoja on 20 de febrer de 2008 at 23:13

  Reply

  jo soc pessimista, i per la gent que conec que s’ esta passant, flipo amb l’ increment de Mac. Conec més migracions de win a linux, que de win a mac. O els de Mac s’ han comprat tots el macbook air i ara van amb dos ordinadors, o no ho entenc 😛

 1. Reply

  Yo no sé si ho fer a posta, per eixa image està manipulada.

  Si sumes els datos de la columna central, no dona 100%, dona un 91%.

  Pero bo, no m’esperava atra cosa d’un blog terminat en l’extensió .CAT, de CATeto.

  • victor on 31 de març de 2008 at 13:46

  Reply

  Ehem, la imatge no està manipulada, són dades de l’enllaç en concret. Si t’hi fiques veuràs les dades completes (on hi han les demés opcions que completen el tant per cent).

  Ah, jo no sé si ho fas a posta, però pareix que no t’han ensenyat a escriure. Salut i gràcies pels insults 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.