El teu blog de Linux en català

Soc un Freaky?

Hola de nou!

Sí sí, aquest post és diferent, i veureu el perquè. Primerament perquè és una gran xorrada, però segur que podeu impressionar els vostres amics. Així que sense menys preàmbuls, obriu una terminal i escriviu:

cal -m 1752

No hi veieu res d’extrany? Doncs fixeu-vos amb el dia 3 de setembre 😛 Per més esplicacions mireu el manual del programa:

man cal

Segon programa, si menys no curiòs que es trobi en el nostre repositori:

calendar

3 comments

  • Jordi on 31 de gener de 2008 at 07:56

  Reply

  I aixó perquè és, ho sas?

  • Bernet on 1 de febrer de 2008 at 00:25

  Reply

  Salut Jordi,

  Doncs això te a veure amb la implantació del calendari gregorià a anglaterra i les seves colonies a l’any 1752. Aquest calendari va substituir l’anterior, l’anomenat julià.

  De totes maneres cal esmentar que a les espanyes i les seves colonies com catalunya aquest va ser implantat al 1582. D’aquesta manera si utilitzes el programa cal només et serà vàlid en el cas que contis una data anglosaxona. Un bug com tants altres. Salut!

  http://es.wikipedia.org/wiki/Calendario_gregoriano

  • Ferran on 2 de febrer de 2008 at 03:12

  Reply

  molt bé guillem!jeje estàs a tope

  jo demà tinc un examen i m’aixecaré a les 6 per estudiar-lo (Ara son les 4 xD)

  no puc dormir!

  cal dir també que aquests dies que desapareixen ho fan perquè es van adonar que s’havien desfasats des de que van implantar l’antic calendari i així ho van corregir.

  Em va explicar el meu pare, que no sé si leonardo davinci o algú aixi va néixer aquests dies… suposo que al 1582… hauria de celebrar l’aniversari uns quants dies seguits? això si que seria un desfasse xD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.