El teu blog de Linux en català

Ubuntu Hardy Heron Alfa4

Ja tenim disponible per descarregar (seguint el calendari) la quarta alfa d’Ubuntu Hardy Heron, la propera LTS d’Ubuntu que es presentarà a la seua versió final a l’abril.

Els canvis d’aquesta nova versió són més que interessants. Des del nostre punt de vista, la inclusió de Wubi, que permet instal·lar Ubuntu des de Windows en només tres passos, és un dels gran afegits.

Per altra part, quant a la distribució en sí mateixa, s’ha inclòs el nucli 2.6.24 que fa poc ja es va presentar en la seua versió estable, així com X.org 7.3 i PulseAudio. També s’ha afegit un assistent per al tema de les virtualitzacions amb Qemu, sembla prou senzill de fer servir.

S’ha inclòs per defecte programari que abans mai trobàvem: ara el client bittorrent per defecte serà Transmission, Brasero com a programa per gravar i copiar dvd’s, el GVFS que substitueix el Gnome VFS i del qual podem destacar a nivell visible que, quan estiguem copiant diferents coses, ja no tindrem molts quadres, sinó un de sol on seran totes les barres de progrés del procés de còpia:

A més, ja tenim el Firefox 3 beta2, el World Clock Applet (un giny molt bonic que s’afegeix al rellotge i que ens mostra les hores del món), un nou tallafocs senzill (ufw), s’ha fet una xicoteta modificació a la pestanya recursos del monitor del sistema i d’altres canvis que podeu veure a la pàgina oficial.

Juntament amb Ubuntu també s’han presentat les versions de KUbuntu (que no serà LTS), XUbuntu, Edubuntu, Ubuntu JeOS (el sistema per a virtualització) així com la versió completament lliure (Gobuntu).

1 comment

    • Aljullu on 1 de febrer de 2008 at 17:21

    Reply

    Té molt bona pinta!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.