El teu blog de Linux en català

Recuperar fitxers esborrats en linux

Salut de nou nobles lectors 😀

Espero que us estiguin anant bé els exàmens. Jo tinc poca cosa comparada amb els anys anteriors però em costa ficar-m’hi. Ja us diré com em va que ara tinc pensat fer un intensiu.

Doncs sense menys preàmbuls us presento la interessant utilitat que he trobat per recuperar dades esborrades en el vostre sistema opreatiu. Tambè us permetrà recuperar dades esborrades en particions windows si en teniu alguna (jo no en tinc cap :P). Aquesta interessantissima útilitat és diu testdisk, i la seva instal·lació és tan senzilla com escriure en una terminal:

sudo apt-get install testdisk

Això sí, si teinu la mala sort que a la part on s’ubicava el fitxer esborrat en el disc dur ha estat sobreescrita no podreu recuperar la informació, per la qual cosa us aconsello que si heu perdut alguna dada executeu aquest programa des d’un livecd.

Apa salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.