El teu blog de Linux en català

Alguns jocs de KDE4

La divisió de jocs de KDE ha treballat dur per tal d’aconseguir una millora (sobretot visual) substancial als jocs de KDE4 respecte a les versions anteriors. Podríem titllar els jocs de GNOME i KDE com una mica “simples” a l’apartat gràfic. Això canvia amb KDE4.

A KDE4 la gran part dels gràfics s’han tornat a programar i el resultat final són uns jocs amb un aspecte gràfic que res tenen que envejar als de Windows Vista (cal acceptar que els del Windows Vista són molt macos).

KGoldrunner – un joc arcade

KGoldrunner és un joc arcade retro amb una mica de trencaclosques. Conté un bon grapat de nivells als quals les pedretes d’or s’han de recollir amb tot seguit d’enemics que ens volen matar (perquè són dolents).

KFourInLine – el quatre-en-ratlla

Aquest joc no té més història que la que tots coneixem. És un joc per a una o dues persones on per guanyar cal aconseguir col·locar quatre de les nostres fitxer en ratlla (us ha agradat la meua explicació?). L’evolució gràfica respecte a la versió de KDE3 és important.

LSkat – un joc de cartes

Aquest és un exemple de com els jocs de cartes han evolucionat a KDE4: s’han tornat a dissenyar els quatre pals i s’ha aconseguit fer més intuïtiva la seua interfície. Aquest és un joc de cartes per a un o dos jugadors basat en el joc Skat.

KJumpingCube – un joc de daus

KJumpingcube és un joc simple d’estratègia basat en daus. La finestra principal mostra una superfície on hi ha cuadrats que tenen punts (els daus). Els jugadors mouen prement sobre el quadrat lliure o sobre el seu propi quadrat.

KSudoku – un joc de lògica

Aquesta versió del Sudoku és de les millors que he vist. El joc és clar que no té gaire dificultats per ser programat, però els detalls afegits a la interfície gràfica l’han millorat molt.

A la pàgina de KDEgames podeu trobar un llistat complet dels jocs que s’inclouen amb KDE4. Si voleu instal·lar els jocs per a la vostra distribució (si prèviament heu instal·lat KDE4), haureu de cercar el paquet kdegames-kde4.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.