El teu blog de Linux en català

Compartir és robar?

Interssant vídeo que m’arriba des de planet.ubuntu.cat, on es fa propaganda per defensar el dret de les persones a compartir les coses que posseeixen, enacara que és ven sabut que en comprar una peli en DVD o un programa informàtic, no en seràs mai el propietari, ja que mai el podràs comprar. L’únic que pagues és per tenir-ne una llicència d’ús. Segons el meu entendre, és com si en lloc de comprar un televisor per veure la tele, no fossis el propietari del televisor. Tansols estiguessis adquirint amb els teus diners una llicència que només te’n permetès el seu ús de forma únicament personal. Oblidat de poder compartir el teu televisor amb els teus amics i veure la tele amb ells, o de deixar-li que la vegi una altra persona. Al no ser-ne propietari, oblida’t de revendre’l si ja no l’uses. Oblida’t de sintonitzar nous canals, només hi haurien els que et subministrès l’empresa que t’haguès atorgat la llicència per usar la tele. Aquest model està obsolet! Et convido, estimat lector a no contribuir més en aquest model de negoci. Si amb els teus diners estàs pagant alguna cosa, n’has de ser el propietari, i has de poder fer el que vulguis amb ell. Tan si vols regalar la teva possessió com vendre-la a una altra persona. Font | Més informació sobre el vídeo

Deixa un comentari

Your email address will not be published.