El teu blog de Linux en català

PCLinuxOS 2008

PCLinuxOS és una distribució que, encara que a Europa no ha estat de les més populars, sembla que al continent americà n’ha tingut prou èxit. Aquesta distribució es va crear a Houston al 2003 i primerament va estar basada en Mandrake Linux, a la qual li feien algunes millores.

Amb el pas del temps, la distribució ha anat evolucionant fins a un punt al qual la divergència amb Mandrake/Mandriva es gairebé insalvable: es fa servir un nucli i mòduls diferents, ja no es fa servir urpmi (el cavall de batalla de Mandriva) que ha estat substituït per apt.

Ahir es va publicar la versió 2008 que actualitza molts paquets i el nucli, que avança fins a la versió 2.6.22.15 (sembla que no han tingut temps o necessitat de passar a la versió 2.6.23, que és la més nova). També s’ha actualitzat KDE, que passa a la versió 3.5.8 -un incís, recordeu que en tres dies està fixada la data oficial de publicació de KDE4!!-. Firefox, OpenOffice.org i d’altres paquets també estan actualitzats.

Fa uns dies també es va publicar la versió per a GNOME amb molt bona pinta, han tingut molta cura amb l’aparença. Ja es poden descarregar totes dues versions. Cal dir, però, que la versió de PCLinuxOS 2008 és una MiniME, que és una versió mini de 296Mb (per descomptat, ampliable una vegada instal·lada).

2 comments

  • aniol on 8 de gener de 2008 at 11:50

  Reply

  La vaig provar en la versió 2007, i estava molt bé, t’instal·la molts programes “per defecte” i el que dieu vosaltres també, que cuiden molt l’aparença.

  • Pau on 8 de gener de 2008 at 12:25

  Reply

  A mi l’aparença del gnome m’ha encantat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.