El teu blog de Linux en català

Portàtils barats: dolents per a Vista, bons per a Linux

L’interès de la indústria pels ultraportàtils ha confirmat una dada interessant: que les seues prestacions els fan ideals per a instal·lar en ells Linux i fins i tot Windows XP. No obstant això, el nou Windows Vista no és precisament la millor opció en aquests dispositius.

Com assenyalen en eWeek, aquest 2007 ha estat l’any en el qual els portàtils s’han convertit en la principal força motora de les vendes de PCs, i de fet la major part dels beneficis d’HP – la major venedora de l’any – s’han generat gràcies a aquest mercat.

No obstant això, a mesura que els portàtils baixen de preu també solen reduir-se les seves prestacions, cosa que significa que no estan tan preparats per a Windows Vista, i sí per a un menys exigent Windows XP.

No obstant, Linux sembla estar convertint-se en la millor alternativa per als portàtils més econòmics. Fins i tot en el cas dels nous ultraportàtils de baix cost, com el XO de l’OLPC o l’ASUS Eee PC que està meravellant a quants ho proven.

Linux

Deixa un comentari

Your email address will not be published.