El teu blog de Linux en català

PulseAudio, canviant la forma de tractar el so

Amb la publicació de la segona alfa d’Ubuntu 8.04 (amb nom en codi Hardy Heron), s’ha anunciat la inclusió d’un nou servidor de so que estarà disponible a les properes versions de les diferents distribucions GNU/Linux que es fan servir normalment. Cal comentar que els de Fedora ja ho van comentar abans (però ja sabeu que si no ho fa Ubuntu, ningú s’entera, inclosos nosaltres).

Els problemes amb la gestió del so a un sistema GNU/Linux mai ha estat del tot fina: els controladors de volum no sempre actuaven a l’aplicació on devien actuar, la interactivitat i la possibilitat de connexió en calent ha estat gairebé nul·la i la qualitat del so no sempre ha estat la millor possible.

Una de les característiques del Windows Vista quant a so, ha estat la possibilitat de canviar el volum segons l’aplicació. Amb PulseAudio no només podrem fer això, sinó que també tindrem suport plug’n’play, de forma que en connectar uns altaveus USB, funcionaran al moment i podran gestionar-se des de la interfície de PulseAudio.

A més, també permetrà gestionar les eixides d’àudio: es podrà dirigir la música del reproductor a uns altaveus mentre que una conversació del Wengophone es fa mitjançant els auriculars USB. També es permetrà augmentar o reduir automàticament el volum segons l’aplicació que es trobe en primer pla (imagineu que esteu sentint música i obriu el Youtube, llavors el volum de la música baixarà i podrem escoltar el vídeo de youtube).

Sens dubte, una millora substancial. Sobretot considerant que l’apartat del so ha estat una mica oblidat al llarg del temps.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.