El teu blog de Linux en català

Han implementat OpenOffice.org via web

La notícia pot considerar-se de gran importància: qui era darrere de Mandrake (ara Mandriva), Gaël Duval, el creador de Ulteo Online Desktop (un sistema lliure via web suposadament a l’estil d’eyeOS), ha implementat OpenOffice.org en java que s’executa via web.

Aquest OpenOffice.org via web es pot fer servir, tot i que requereix registre. El funcionament no és dolent, s’hi pot treballar i es poden obrir i desar els documents al nostre disc dur. Això vol dir que en un futur proper ja ni tan sols caldrà instal·lar l’OpenOffice.

Podeu provar-lo des d’aquesta adreça web. Triga una mica en executar-se, però realment no es fa pesat. Actualment només els testejadors beta poden interaccionar amb els sistema online Ulteo (en canvi sí que es pot fer servir només l’OpenOffice.org).

Ulteo és també una distribució GNU/Linux basada en Debian que es pot descarregar i instal·lar al nostre ordinador. El sistema online sembla exactament igual que un escriptori GNU/Linux amb KDE (podeu comprovar-ho a les captures que han fet). Sens dubte, s’apropa un canvi molt interessant al món de la ofimàtica.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.