El teu blog de Linux en català

Veure DVD en Ubuntu

En aquestes hores de la nit, ja va sent hora que me’n vagi a dormir, però no me n’hi volia anar sense abans poder veure el DVD d’una pel·lícula que ja havia vist quan era més petit, però que ara m’ha impactat més. La pel·lícula és “Lola corre” (Lola rennt (1998)) i us la recomano de debò.

Ara va com instal·lar els còdecs propietaris per veure aquest tipus de DVDs que comprem o que ens deixen fets en formats propietaris.

Primer de tot afegim els repositoris de Medibuntu per tenir sempre la última versió dels còdecs. Amb aquest repostiori tambè podem instal·lar l’skype, d’entre d’altres programes. Això ho fem obrint una terminal i copinant-hi aquestes dos comandes seguides de la tecla intro i la contrassenya si ens ho demana. Per ubuntu 7.10 Gusty Gibbon és així:

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

Després afegim la clau pública:

wget -q http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg -O- | sudo apt-key add - && sudo apt-get update

I ara instal·lem els pàquets necessaris afegint a la terminal:

sudo apt-get install totem-xine libxine1-plugins w32codecs libdvdcss2

Ara ja podem anar al nostre reproductor de pel·lícules totem i veure el DVD. Espero que us sigui d’útilitat i sobretot pràctic! Ara ja me’n vaig a dormir que és tard i demà haig d’estudiar. Salut!

Referències:

1. Medibuntu

2. Ubuntu-es

3. Guia-Ubuntu

1 comment

    • Bernet on 6 de gener de 2008 at 20:01

    Reply

    hola!

    si algú te problemes instal·leu-vos l’mplayer, us ho permetrà visualitzar quasibé tot, a mi el totem-xine em falla bastant per no parlar-vos del totme-gstreamer :S

    salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.