El teu blog de Linux en català

Nova versió de Pitivi

Pitivi és un editor de vídeo (com el Kdenlive, Cinelerra, Jakasha, Kino o d’altres) que està programat amb python i basat en el gstreamer i gtk+.

Un dels avantatges que té Pitivi com a editor de vídeo és que ofereix diferents mètodes a l’hora d’editar els vídeos. Així, els usuaris més novells trobaran eines senzilles de fer servir per obtindre un resultat decent; i els usuaris més avançats trobaran altres eines més personalizades.

PiTiVi permet diferents formes d’editar i modificar la línia de temps, des de l’edició simple com l’iMovie que trobem al MacOSX fins a una edició en mode complet que permet editar profundament els diferents projectes. La diferència respecte d’aquesta versió amb les anteriors resideix principalment en la facilitat per treballar retallant, copiant i enganxant el vídeo.

A la pàgina del projecte podeu veure les característiques de l’editor, així com les notes i altres novetats d’aquesta versió. A nivell personal, tot i les diferents alternatives que es poden trobar a GNU/Linux en qüestió d’edició de vídeo, l’única que m’ha satisfet ha estat el Kdenlive, tot i així, aquesta nova versió de PiTiVi sembla prou estable i senzilla de fer servir.

    • Aljullu on 4 de desembre de 2007 at 14:32

    Reply

    El problema del Kdenlive és que cau constantment.

    • Pau on 4 de desembre de 2007 at 15:00

    Reply

    Ummm, em sembla que no és només del kdenlive, sinó de quasi tots els programes d’edició de vídeo. Potser el problema són les llibreries bàsiques que sempre es fan servir?

    • xkalvin on 6 de desembre de 2007 at 13:41

    Reply

    Salut!

    El problema es que em dona error al fer make i make install. Si ho faig per repositoris m’instala una versió molt antiga. s’ha de fer algun pas especial que em deixo?

    Gràcies i enhorabona pel blog!

    • Pau on 6 de desembre de 2007 at 18:19

    Reply

    Bones!

    Existeixen algunes dependències que s’han de complir. Però… quin error concret et dóna? (ho dic perquè segur que es pot arreglar)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.