El teu blog de Linux en català

Linkat 2.0 beta, publicada

La notícia ja s’ha pogut llegir a diversos llocs (La Farga, El Faristol, xtec): Linkat acaba d’alliberar la primera beta de la versió 2.0. Tot i que s’han actualitzat molts paquets, aquesta versió continua basant-se en SuSE Enterprise.

Els desenvolupadors comenten que aquesta beta és per fer instal·lacions noves, i que no s’ha de fer servir per actualitzar un sistema ja existent (evidentment, tampoc es recomana fer-la servir per a entorns de producció mentre no s’arribe a la versió estable).

Aquesta nova versió de Linkat ha actualitzat paquets com l’OpenOffice.org, el Firefox i a més s’han inclòs els efectes 3D de l’escriptori amb Compiz, un nou programari educatiu i de gestió, sistema de virtualització XEN i una eina molt interessant com l’iTALC, que es fa servir per a la monitorització d’aules (i que també té versió per a Windows).

Amb això de l’iTALC cal preguntar-se si els desenvolupadors de Linkat han preferit aquest programari al que ja s’està fent servir a Linex, Lliurex, Molinux, etc.: el ControlAula. Tots dos projectes tenen bona pinta.

Per últim, comentar que amb aquesta versió s’ha obert un sistema d’informació d’errades per tal que els usuaris que la vagen testejant informen dels possibles errors que hi troben.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.