El teu blog de Linux en català

LinuxMagazine

Fa uns dies vam posar-nos en contacte amb Paul C. Brown, el director de la revista LinuxMagazine edició en castellà. La raó era bàsicament demanar l’autorització per traduir les editorials que en Paul escriu cada mes a LinuxMagazine-ES.

Per què?. Doncs perquè el programari lliure té moltes vessants, però totes amb una filosofia i uns principis comuns. Parlar d’aquests principis no és senzill ja que és fàcil caure en teoritzacions i es pot arribar a ser pesats o simplement no saber fer pensar, cosa que és, en el fons, allò que més interessa.

Considerem que els editorials d’en Paul, sota casos pràctics, explicant experiències pròpies amb un llenguatge senzill i sense teoritzar gaire, aconsegueixen un bon punt de reflexió sobre temes actuals referents al programari lliure i sobre allò que no és programari lliure.

Doncs bé, ens van respondre que sí podíem traduir l’editorial mensualment (però sempre referent a un número anterior respecte al mes en curs per qüestions òbvies). Així que, a partir d’ara i una vegada al mes, presentarem la traducció al català de les editorials escrites per Paul C. Brown a la revista LinuxMagazine-ES. Només ens queda donar les gràcies a la revista i a Paul C. Brown per permetre’ns fer la traducció, i per altra part animar-vos a vosaltres a llegir-les ja que paguen la pena.

Per tal de seguir una publicació més o menys regular, publicarem l’article el dia 30 de cada mes (si algú s’ho pregunta, al febrer la publicarem el dia 28… i en cas que siga any de traspàs, doncs el 29). Per acabar, comentar-vos que LinuxMagazine allibera el seu contingut normalment al cap de tres-quatre mesos de la publicació de la revista i podeu accedir a ell des d’aquesta pàgina.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.