El teu blog de Linux en català

Simdock

Simdock és un dock per a GNU/Linux que fa servir els wx-widgets per funcionar i que vaig descobrir gràcies a en Kike. Durant els darrers mesos, un dels docks que es van posar més de moda va ser l’avant-window-navigator. El problema d’aquest dock és que requereix tindre activat el Compiz Fusion i acceleració 3D (a l’igual que d’altres (Kiba-Dock, Cairo-Dock, KxDock, AWN)).

Simdock no té aquests requeriments i per això suposa una solució atractiva sobretot a aquells que tenim ATi i que encara no podem disposar de forma decent d’uns controladors en condicions.

L’aspecte és atractiu; el funcionament, senzill. Una vegada que s’instal·la i s’executa, qualsevol diria que és l’AWN, ja que per defecte té el mateix aspecte 3D que també porta ara el MacOSX Leopard. Quan es vol personalitzar és quan veiem que està una mica limitat: podem afegir noves llançadores només arrossegant els programes al dock, també ens mostra els programes actius i permet personalitzar de forma limitada la barra de tasques.

Però més enllà, no podem fer res: no s’hi poden afegir altres ítems especials com serien la paperera, icones d’estat o qualsevol altre tipus de funcions que, per exemple, sí permeten l’AWN o el kxdocker. Però bé, fa el seu treball i ho fa de forma estable i decent (que és moltes vegades l’únic que es demana). A aquesta pàgina podeu trobar un manual de compilació (que tot i que està fet per a Ubuntu, comenten que serveix per a d’altres distros).

  • joan on 23 d'abril de 2008 at 13:24

  Reply

  Tinc un problema a per executar el Simdock, quan, després d’instalar-lo el provo d’executar em surt això:

  can’t create file ‘/home/joan/.SimDock/launchers.xml’ (error 5: Input/output error)

  Em podeu ajudar?
  Gràcies!!!

  • Pau on 23 d'abril de 2008 at 16:34

  Reply

  Ummm, l’error és prou estrany ja que a aquest fitxer es desen els paràmetres bàsics. Prova a eliminar el directori .SimDock que haurà d’estar al teu directori personal i torna a executar el simdock. Si continua l’error, mirem una altra forma (tot i que he estat mirant i no he trobat un error com aquest a la xarxa… 🙁 ).

  SaluT!

  • Pau on 23 d'abril de 2008 at 16:36

  Reply

  Pots provar a editar tu mateix el fitxer. Mira’t aquest enllaç:
  http://simdock.wiki.sourceforge.net/FAQ

  • joan on 4 de maig de 2008 at 17:48

  Reply

  Moltes Gràcies!
  El Simdock ja em funciona perfectament.

  Salut!

  • Pau on 4 de maig de 2008 at 21:13

  Reply

  De res, home!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.